Apartments

Redfern Apartment 01

Description

The transformation of a studio apartment into a contemporary, luminous, and cohesive space where every detail is meticulously curated to create a modern living environment.

Central to the design philosophy is the incorporation of bespoke joinery, strategically placed to optimise storage solutions.

The living area is now light, thanks to floating timber flooring, infusing warmth and character. Simultaneously, the kitchen underwent a redesign, featuring polyurethane joinery, seamlessly integrated with the apartments modern aesthetic.

In the bathroom, a complete modernisation took place, with the ceiling replaced and lowered to accommodate recessed lighting. This thoughtful adjustment not only enhances illumination but also contributes to a sense of spaciousness and tranquility.

The bedroom received a makeover, with an emphasis on efficiency and practicality. New storage solutions were implemented to maximise space and organisation, ensuring that every inch of the room is utilised effectively.

Through careful planning and execution, this refurbishment has breathed new life into a studio apartment, transforming it into a stylish and functional living space that perfectly embodies modern Australian living.

Details

Completed 2016

Photographer: Sylvain Garcia

Builder: Freshbuild Constructions

Construction process